Vad är prestationshöjande tillskott?

I sport- och träningsvärlden är det inte ovanligt att man talar om prestationshöjande tillskott, ibland också kallade ergogena tillskott. Dessa tillskott används både av professionella idrottare, förhoppningsvis inom ramen för vad som är tillåtet inom den sporten, samt av amatörer. Många som tränar regelbundet på gym ser gärna att muskeltillväxten kommer lite snabbare än vad den gör på naturlig väg, och då kan det finnas många positiva egenskaper hos prestationshöjande tillskott. Det finns idag en mängs olika typer av tillskott att ta för den som är intresserad. Man brukar tala om så kallade PWO:s, det vill säga Pre Work-out, alltså något man tar innan träningspasset. Dessa finns normalt sett i två olika varianter, varav en ökar energin och den andra ökar blodtillförseln.

Tillskott till dieten kan hjälpa när du vill prestera bättre

Tillskott av olika slag

Prestationshöjande PWO-tillskott är bra för den som vill höja tröskeln för när mjölksyran börjar kännas av. Eftersom mjölksyra kan vara ett tecken på att man börjar anstränga muskeln lite väl hårt så är det dock något man bör använda med viss försiktighet. Det är aldrig en bra ide att anstränga kroppen för hårt, särskilt inte om man precis har börjat träna. Det är dock ofta i början som man behöver den där extra skjutsen för att komma igång, eftersom musklerna ännu inte hunnit vänja sig vid ansträngningen.

Att använda prestationshöjande tillskott kan absolut vara bra för den som vill börja träna med ett tydligt mål i sikte. Det gäller dock att hålla koll på vad det är man stoppar i sig. Läs alltid på innehållsförteckningen vad det är för något i tillskotten, eftersom det många gånger handlar om ganska starka substanser. Det kan vara en bra ide att kolla med personalen på det gym man går till, eller kanske till och med skicka ett mejl till de som säljer preparaten. För att få ut mesta möjliga av din träning gäller det alltid att hitta rätt balans mellan kosttillskott, träning och riktig mat för att det inte ska gå alltför fort när det gäller muskeltillväxt.